Categorieën
Bordspellen

Leuke bordspellen: de bordspellen top 10

Ben je opzoek naar leuke bordspellen om te spelen? Bijvoorbeeld met je familie, of met je vrienden? Zoek dan niet verder! Op deze pagina vind je onze borspellen top 10! Kies er één uit, bestel hem snel, en je kunt beginnen met spelen!

Leuke bordspellen Top 10

leuke bordspellen rummikub

Rummikub

Dit spel kent bijna iedereen wel! Maak reeksen met de cijfers die je op je plankje hebt liggen. Je moet proberen zo snel mogelijk al je cijfers op tafel te leggen. Kun jij de slimste combinaties maken? Je kunt dit leuke bordspel spelen met 2 tot 4 spelers. Een potje duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt het kopen bij InterToys.

30 Seconds Everyday Life

Van 30 Seconds hebben de meeste mensen wel gehoord. Het een razend populair spel en behoort tot de meest leuke bordspellen. Deze doet het altijd goed op feestjes en bij groepen mensen in het algemeen. Je kunt het spelen met 3 tot 28 spelers. Je bent een halfuurtje bezig met een potje.

Codenames

Codenames is een spionnen spel. Je kunt het spelen met 2 tot 28 mensen. De potjes gaan heel snel, ze duren slechts 15 minuten. Op tafel liggen 25 spionnen. Van elk team weet maar één speler welke spionnen bij zijn team horen. Hij moet met aanwijzingen (van maar 1 woord!) de andere spelers duidelijk maken welke spionnen van hun zijn.

monopoly classic nederland

Monopoly Classic Nederland

Een leuke bordspellen top 10 zou niet compleet zijn zonder Monopoly. Generaties zijn opgegroeid met dit spel beroemde vastgoedspel. Ben jij een goede onderhandelaar? Bij Monopoly kom je er snel genoeg achter! Probeer zo goedkoop mogelijk het grootste deel van het land op te kopen, en speel de andere spelers failliet. Je kunt het met 2 tot 6 mensen spelen en een potje duurt 1 tot 3 uur.

catan bordspel

Catan

In dit handelsspel duik je terug in de tijd. 3 tot 4 spelers komen erachter wie de beste handelaar is. Wat ook leuk is, is om het basisspel uit te breiden met de beschikbare uitbreidingspakketten. Zo heb je nog meer speelplezier! Met één potje ben je ongeveer 1,5 uur zoet.

carcassonne

Carcassonne

Ook bij Carcassonne ga je terug naar een andere tijd. In dit legspel bouw je met 2 tot 5 spelers samen de Franse stad Carcassonne op. Carcassonne is een redelijk simpel bordspel om te leren, maar er is nog wel genoeg diepgang waardoor het ook na vaak spelen leuk blijft. Je bent binnen ongeveer 35 minuten klaar met een potje.

Pandemic NL

Pandemic NL

Dit spel past natuurlijk ontzettend goed bij de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Deze uitgave is een nieuwe Nederlandse versie van het spel Pandemic. Met 2 tot 4 spelers probeer je infecties van 4 ernstige ziektes tegen te gaan. Het doel is om de mensheid te redden, maar dat is niet gemakkelijk! Een potje Pandemic duurt ongeveer 45 minuten lang.

qwirkle

Qwirkle

Qwirkle is een legspel dat voor het hele gezin leuk is. Je kunt het spelen vanaf 2 spelers tot en met 4 spelers. Het doel is om punten te scoren door tegels met symbolen kleren aan elkaar te leggen. Als jij het spel weet te eindigen, dan krijg je nog extra bonuspunten. Lukt het jou om de meeste punten te verzamelen? Je bent zo’n 45 minuten zoet met een potje Qwirkle.

Stratego

Stratego

Stratego, wie kent het nou niet? Al jaren behoort stratego tot de meest leuke bordspellen. Het kon dus ook niet ontbreken in onze bordspellen top 10. Je speelt dit spel 1-tegen-1. Het doel is om je tegenstander aan te vallen en zijn vlag te veroveren. Je zult merken dat dit nog niet zo makkelijk is! Een potje Stratego duurt pak ‘m beet 45 minuten.

Scrabble

Scrabble

Als we het over klassiekers hebben, dan mag Scrabble natuurlijk niet ontbreken. Een potje Scrabble houdt 2 tot 4 spelers zo 90 minuten bezig. Iedere speler heeft als doel om zoveel mogelijk punten te halen, maar hier heb je maar beperkt de tijd voor. Maak woorden met waardevolle letters om zoveel mogelijk te scoren. Wie is het beste met woorden in jouw gezin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *