Categorieën
Bordspellen Gezelschapsspellen

”Wie is het?” de uitgebreide spelregels!

Wie Is Het is een spel voor jong en oud waarbij je moet raden wie de persoon tegenover je uitgekozen heeft. Er zijn verschillende vormen waarin dit spel gespeeld kan worden. In dit artikel zullen voornamelijk de spelregels van het bordspel uitgelegd worden, maar ook andere varianten zullen kort besproken worden.

Waar draait Wie Is Het om?

Bij Wie Is Het moet je raden welke persoon je tegenspeler van het bord heeft uitgekozen. Dit doe je door het stellen van tactische vragen. Het gaat erom dat je het gezicht raadt door middel van zo min mogelijk vragen.

Spelregels Wie Is Het

Er zijn bij het spel Wie Is Het niet heel veel regels waar je je aan moet houden. Het spel is ontworpen voor 2 spelers, maar het is ook gemakkelijk te spelen met meerdere personen. Elke speler heeft wel een eigen bord met gezichten en namen nodig om het spel te kunnen spelen. Op elk bord staan zo’n 24 gezichten.

Iedere speler kiest een persoon van het spelbord en stopt het kaartje hiervan in de speciale houder, of onthoudt de persoon.

Vervolgens mag de tegenspeler raden welke persoon het is door gesloten vragen te stellen, zoals: ”is het een man?”.

Wordt hierop met ”nee” geantwoord, dan kan de de speler alle mannelijke personen naar beneden klappen. Zo blijven er uiteindelijk maar een paar personen of maar één persoon op het spelbord over.

Denk je te weten welke persoon het is, maar raad je de verkeerde persoon, dan heeft je tegenspeler automatisch gewonnen.

Het spel wordt gespeeld in 5 rondes. Degene die de meeste rondes goed heeft geraden heeft het spel uiteindelijk gewonnen.

Andere vormen

Wie is het spelregels

Soms wordt Wie Is Het ook gespeeld zonder spelbord. Er bestaan ook varianten waarbij elke speler een een hoofdband met een kaartje erop op zijn of haar hoofd heeft. Dit spel heet ‘Ra Ra Wat Ben Ik?’.

Nog een andere manier waarop Wie Is Het gespeeld kan worden is door middel van post-it’s. Iedere speler schrijft een karakter of bekende persoon op de post-it en plakt deze op het voorhoofd van een andere speler. Op deze manier is het spel gemakkelijker met meerdere personen te spelen en zit er geen limiet aan het aantal spelers.

Andere spellen

Geïnteresseerd geraakt in andere bordspellen? Klik dan hier voor inspiratie en spelregels van andere bordspellen.

Ben je toch meer van de kaartspellen? Niet getreurd, ook daar hebben we genoeg informatie over! Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *